Fede dagsture fra København

Photo: Rasmus Hjortshøj

Der venter massevis af store oplevelser op langs kysten nord for København og i resten af regionen. Smuk natur, kultur og små og store attraktioner, som kan nås på en dagsudflugt med offentlig transport eller i bil.

List
Map
The Forest Tower - Camp Adventure
Photo: Visit Sydsjælland & Møn
01

The Forest Tower - Camp Adventure

The hourglass-shaped Forest Tower is 45 meters high and the platform at the top is 135 meters above sea level. This makes it the highest accessible point in all of Zealand. From the top, you can see 2...

Info
Photo: Emilie Ristevski @helloemilie
02

Natur i verdensklasse

Smuk kystlinje, vild natur, dark sky og de imponerende kalkklinter som rejser sig lodret op ad havet. Få masser af inspiration til, hvorfor en dagstur sydpå til SydkystDanmark er en god tilføjelse til ferien i København.

Info
03

Lyngby-Taarbæk: Naturoplevelser og små perler lige uden for København

Som et grønt og oplagt udflugtsmål for en dagstur ligger Lyngby-Taarbæk en 20 minutters tur med S-toget fra Københavns Hovedbanegård. Udover de kendte fyrtårne som Bakken og Dyrehaven, er der mange andre natur- og kulturoplevelser. Se dem her.

Info
04

Nordsjællands sandstrande

Langs kysten nord for Københavh ligger sandstrande side om side med ekstremt charmerende badebyder, som med god grund er blandt københavnernes egne weekend destinationer.

05

8 måder at nyde livet i strandbyen Hornbæk

Hornbæk er gammeldags badebyscharme, hvor livet leves ved og på vandet. Udforsk smuk kystnatur, spis dig mæt i havets delikatesser og slut dagen af i ren idyl på et badehotel af en anden tid.

The Hermitage
Photo: Wonderful Copenhagen
06

The Hermitage

Royal history meets a beautiful view in the middle of The Deer Park.

Info
07

Oplev Arne Jacobsens arkitektur

Der er en helt særlig 1930'er i området omkring Bellevue Strand i Skovshoved, en kort afstikker nord for centrum. Det skyldes i høj grad Arne Jacobsen, som med sikker sans for stil- og formsprog står bag en række bygninger og vartegn i området. Tag på en guidet tur og få alle historierne om Danmarks vel nok mest berømte designer og arkitekt.

Info
Frilandsmuseet | Nationalmuseet PR
Photo: Nationalmuseet PR
08

Lær om livet dengang vi var bønder

Frilandsmuseet lige nord for København er et af de største og ældste åbne museer i verden. Museet huser mere end 50 originale gårde, møller og huse fra perioden 1650-1940. Her kan du gå på oplevelse og lære mere om forskellen på rig og fattig - fra de velhavende bønder på herregården til de fattige i fattighuset.

Info
09

De charmerende kystbyer

Som billedskønne perler på en snor ligger de gamle bade- og fiskerbyer på den nordsjællandske kyst. Her oser af sommercharme og byerne er oplagt udflugtsmål en enkelt dag fra København. Kombiner friske fiskefrikadeller og en is med en sejltur mellem Hundested og Rørvig.

Info
Louisiana Museum of Modern Art - world-class art by the sea
Photo: Kim Hansen | Louisiana Museum of Modern Art
10

Louisiana Museum of Modern Art - world-class art by the sea

The Louisiana Museum of Modern Art is a leading international art museum and an absolute top attraction in Denmark. Art, nature and architecture combine in a total experience that attracts guests from...

Info
11

Roskilde Domkirke - UNESCO Verdensarv

Roskilde Domkirke er Danmarks vigtigste kirkebygning; en gotisk middelalderkatedral, kongelig gravkirke og udpeget af UNESCO som Verdensarv.

Info
12

Frederiksborg Castle - 500 Years of Danish History at the Museum of National History

Frederiksborg Castle in Hillerød is a fairy tale-like experience that no children or adults should miss. The beautiful Renaissance castle is built on three small islands in the Castle Lake, where the ...

Info
ARKEN in Ishøj is one of many experiences on a day trip out of Copenhagen
Photo: Daniel Rasmussen
13

Ishøj: Kultur helt ude på kysten

Ishøj ligger kun 17 minutter med S-toget fra Københavns Hovedbanegård, og især ARKEN Museum for Moderne Kunst gør byen ved stranden en smuttur værd. Udover kunst i absolut topklasse får du i kystbyen sydpå også en hyggelig marinastemning og smuk natur.

Info
M/S Maritime Museum of Denmark
Photo: Thijs Wolzak
14

M/S Maritime Museum of Denmark

Experience award-winning architecture and interactive exhibitions in the maritime surroundings of Kulturhavn Kronborg in Elsinore.

Info
Photo: Daniel Rasmussen
15

Trelleborg Vikingeborg

Et af de steder, hvor vikingerne kan opleves på klods hold, er ved Trelleborg nær Slagelse, en times kørsel fra København.

Info
16

Naturaktiviteter - fx på et SUP board på Mølleåen

I naturen omkring København er der mange gode muligheder for at røre sig (så du kan oparbejde en god appetit til en middag inde i København om aftenen). Stand Up Paddling er kun en af mange.

Info
Photo: Thomas Høyrup Christensen
17

Shoppingtur til Malmö

En fordelagtig valutakurs, kort afstand med både bus, bil og tog samt spændende kultur og shopping. Der er masser af gode grunde til at tage et kort smut over Øresund til vores svensker naboer i kulturmetropolen Malmø.

18

Oplev de ægte vikingeskibe

På Vikingeskibsmuseet i Roskilde kan du opleve de fem 1000-år gamle originale skibsfund fra vikingetiden samt en flåde af genskabte vikingeskibe, der kan opleves i museumshavnen. Besøg Vikingeskibsmuseet og lær om vikingernes skibe og nordiske bådebygnings traditioner.

Info

Søger du mere inspiration til din tur?

Glyptotek | Daniel Rasmussen
Copenhagen's top museums
WOOD WOOD Frederiksberg | WOOD WOOD PR
Danish designers worth visiting
Cargo Bikes and kids
Bydelsguides: Gå på opdagelse i hele København
Il Buco candlelight | Daniel Rasmussen
Let the hygge flow at these perfect spots for candle-lit dinners