Hundested skal være krydstogthavn

Engelske krydstogtrederier vælger nu at sejle deres gæster til Hundested. Det autentiske havnemiljø, nærheden til de lokale, vikingerne og Hamlet lokker englænderne hertil.
Tuesday, March 17, 2015

I 2016 får Hundested besøg af sit første krydstogtskib. Det er det engelske krydstogtrederi Fred. Olsen Cruise Lines, der har valgt at lægge anløb i Hundested til næste år. Også Saga Cruise, et andet engelsk rederi, vælger fiskerbyen som et af sine nye udflugtsmål i 2016.

- De små autentiske havne appellerer i høj grad til det britiske publikum. I 2014 satte vi os det mål at øge indsatsen over for de engelske krydstogtrederier. Hundested kan tilbyde et pulserende havnemiljø med lokal kant og charme. Samtidig trækker det også turister til, at de både kan opleve Knud Rasmussens Hus, vikingernes søvej gennem Roskilde Fjord, Vikingeskibsmuseet, Hamlets Slot Kronborg og andre royale historiske attraktioner og naturen langs Den Danske Riviera, siger Birgitte Bergman, marketingchef, VisitNordsjælland.

Miljøet attraktivt for krydstogtgæster
- Hundested Havn har oplevet en rivende udvikling. Fra at være en driftig færgehavn er det nu turisme og andre erhverv, der for alvor blomstrer op. For få år siden investerede lokale kræfter i eget bryghus. Glaspusteriet, små arbejdende værksteder og gallerier kom til, og vi fik skabt vores årlige, velbesøgte sandskulpturfestival. Nu er vi da stolte af, at det er lykkedes os at skabe et miljø, der også er attraktivt for krydstogtsrederier, siger havnechef Søren Brink.

Fred. Olsen Cruise Lines ser frem til sit første besøg i Hundested:
- I Fred. Olsen Cruise Lines er vores fokus på destinationer og gæsternes oplevelser. Vi har derfor valgt at anløbe Hundested i 2016 for at give vores gæster muligheden for at opleve de danske fjorde, som er et nyt højdepunkt i vores voksende udvalg af fascinerende fjorde, siger Martin Lister, planning manager i Fred. Olsen Cruise Lines, og tilføjer:

- Vores gæster er meget rejseerfarne og kulturelle, og vi ved, at Hundesteds korte afstand til Hamlets Kronborg Slot vil være attraktivt for dem. Fred. Olsens gæster besøger således også Kronborg i 2016 i anledning af 400-året for Shakespeares død.

Styrker vækst og turisme
Ifølge borgmester i Halsnæs Steen Hasselriis er aftalen en foreløbig kulmination på arbejdet med at skabe en havn, hvor erhverv, oplevelser og turisme er det nye fundament.

- Troen på en god fremtid for Hundested Havn er kommet tilbage, og aftalen om krydstogtskibe er et godt eksempel på denne udvikling, som vil være til gavn for vækst og turisme i hele Halsnæs Kommune. Mens vi glædes over udsigten til flere turister, arbejder vi ufortrødent videre med flere initiativer på havnen, siger borgmester Steen Hasselriis og supplerer:

- Aftalen viser også den værdi, der ligger i et tæt samarbejde om et fælles mål. VisitNordsjælland, Hundested Havn og Halsnæs Kommune har i fællesskab lagt ressourcer i at lande aftalen, og det gode samarbejde har givet pote.

Gerne flere anløb de kommende år
Anløbene fra de engelske krydstogtselskaber er dog ikke kommet af sig selv. Det har været et konstruktivt samarbejde - mellem Hundested Havn og VisitNordsjælland samt SDK Cruise og DMC Denmark – der har strakt sig over flere år. Med de første anløb forventes der ca. 2000 internationale gæster.
Havnechef Søren Brink og marketingchef Birgitte Bergman arbejder dog på flere anløb og også gerne større skibe de kommende år. Havnen har nemlig udbygget de nødvendige faciliteter med vanddybde og kajanlæg.

Fakta
Fred. Olsen Cruise Lines kommer til Hundested Havn i 2016.
Saga Cruise Lines lægger til d. 18. maj 2016. Cruise North Copenhagen er navnet på samarbejdet mellem to havne, Hundested, Helsingør og destinationen Kongernes Nordsjælland, som drives af VisitNordsjælland.
VisitNordsjælland driver sekretariat for Cruise North Copenhagen under ledelse af Birgitte Bergman. CNC er medlem af Cruise Copenhagen Network og Cruise Baltic, som drives af Wonderful Copenhagen samt af Cruise Europe Network.

Share this page

For Further Information

Birgitte Bergman,
Marketinchef in VisitNordsjælland,
Tlf: +45 4178 6771
 

Our mediacenter provides you with hundreds of pictures of the city

Download images from Copenhagen

Do you need pictures of Copenhagen? Our mediacenter provides you with hundreds of pictures of the city.